Skip to main content

Sport

SBSB start elk nieuw seizoen weer een serie GALM lessen In augustus beginnen alle groepen weer. Na een zomerpauze gaan alle GALM-lessen van start. Elke les begint met een gedegen warming-up op muziek, met of zonder matjes, daarna voorbereidende oefeningen en tenslotte een spel. Het spel neemt een grote plaats in het programma soms badminton of tennis, soms volleybal of korfbal, dan weer hockey of een circuit; kortom het is elke keer weer een andere gelardeerde les. De les van een uur eindigt met een gezamenlijke cooling down om tot rust te komen.

Het 'Groninger Actief Leven Model' (GALM) is een sport stimulerende strategie die zich richt op de niet-actieve senioren van boven de 60 jaar. Deze strategie is wetenschappelijk onderbouwd door de Rijks Universiteit Groningen. Dit model is in Baarn al bijna 18 jaar erg succesvol. Er zijn in Baarn al vele groepen actief. Natuurlijk komen Galmers naar de les om fitter te worden, om af te vallen en/of om hun uithoudingsvermogen te vergroten. 'Bewegen is goed voor mijn spieren en gewrichten'. Vooral bij het ouder worden vindt men het steeds belangrijker om te bewegen. Maar spel heeft ook een sociale functie. Men houdt rekening met elkaar, coacht elkaar, lacht met elkaar. Kortom er is interactie. Daardoor blijft men sporten en daar gaat het om.

Sinds januari 2013 is GALM ondergebracht in een stichting: 'Sport en Bewegen Senioren Baarn' (SBSB). Ook de Houding- en Beweeglessen dames zijn ondergebracht bij de Stichting SBSB evenals Dynamic Tennis en Sociaal Vitaal. Info hiervoor: Maryse Abendanon 035-5436881