Skip to main content

Stichting Sport en Bewegen Senioren Baarn (SBSB)

De  stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn (SBSB) heeft tot doel het stimuleren  van de mogelijkheden voor senioren om te bewegen en te sporten, mede om daarmee  hun sociale participatie te bevorderen. Daartoe organiseert SBSB in Baarn de GALM-lessen, de vervolglessen Sociaal Vitaal en het Dynamic tennis in  sportcentrum De Trits. Het is de bedoeling dat SBSB haar activiteiten in de toekomst nog verder uitbreidt.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

GALM
Wekelijks worden op verschillende tijdstippen GALM-lessen gegeven,  waarbij senioren (doelgroep 60-70 jaar) in een op hun leeftijd aangepaste  vorm verschillende sporten en spelen beoefenen (iedere les is anders). De lessen  worden door daartoe speciaal opgeleide docenten gegeven in sportcentrum De Trits of een andere sportzaal in Baarn. Het GALM-seizoen loopt van september t/m mei.
U kunt u opgeven op ieder moment gedurende het seizoen. 
Nadere informatie over de GALM-lessen kan via tel. 5418326 worden ingewonnen.www.seniorensportbaarn.nl
 
Sociaal Vitaal
De  lessen Sociaal Vitaal zijn bedoeld voor senioren vanaf 70 jaar en het accent  ligt hierbij meer op het onderlinge sociale contact en het spel en niét op sporten. De lessen worden wekelijks gegeven in de brede school De Uitkijck aan de Margrietstraat.   
Nadere informatie kan worden ingewonnen via tel. 5426913, alwaar men zich ook kan opgeven voor Sociaal Vitaal.
 
Dynamic Tennis
Dynamic tennis is een mengvorm van tennis, squash en tafeltennis en  is bijzonder geschikt voor oudere spelers omdat het gespeeld wordt met lichte  rackets en een zachte bal op een kleiner veld dan tennis. De essentie van het  spel met 4 personen is dat  er om de beurt moet worden gespeeld; dat  maakt het spel dynamisch. Iedere woensdag van 2 tot 4 uur wordt er Dynamic  Tennis gespeeld in sportcentrum De Trits. Iedereen kan zonder aanmelding vooraf  langskomen en meespelen. Een eigen racket is niet noodzakelijk, wél  gymschoenen meenemen!