Skip to main content

Beleid

Wat is een Seniorenraad eigenlijk?

De Stichting Seniorenraad Baarn heeft tot doel collectieve belangen van ouderen in de gemeente Baarn zichtbaar en bespreekbaar te maken. Vanuit het streven naar een integraal seniorenbeleid beperkt de Seniorenraad Baarn zich niet alleen tot het deskundige en professioneel adviseren en informeren van het gemeentebestuur maar wordt de ervaringskennis ook aangewend bij andere in Baarn actieve instellingen om deze tot een seniorvriendelijk beleid aan te zetten.

Wat houden die collectieve belangen van senioren zoal in?

Dat varieert sterk. In ieder geval betreft dat:

  • het voor ouderen beschikbaar zijn van voor hen geschikte woningen;
  • voldoende verpleeghuisplaatsen in Baarn, ook voor dementerende bejaarden;
  • preventieve gezondheidszorg en bestrijding van eenzaamheid onder senioren;
  • een veilige mogelijkheid, ook voor ouderen, om lopend, fietsend of per scootmobiel aan het verkeer binnen Baarn deel te nemen;
  • de bevordering van sport- en bewegingsprojecten voor senioren; en
  • de mogelijkheid tot cultuurparticipatie, ook buiten de avonduren.

Wie zitten er in de Seniorenraad Baarn?

Op dit moment bestaat de Seniorenraad uit 6 leden, allen woonachtig in Baarn en zelf 55 jaar of ouder. Een van hen zitten er op voordracht van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PBOC). Een lid heeft zitting in de cliëntenraad van Santvoorde en een lid zit in het bestuur van De Groene Inval. De overige leden zijn aangezocht vanwege hun persoonlijke kwaliteit, op grond waarvan zij worden geacht een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan het functioneren van de Raad. 

Hoe kom ik in contact met de Seniorenraad?

Als regel vergadert de Seniorenraad twee-maandelijks op een woensdagochtend om 10.00 uur in De Leuning (zie de aankondigingen in de Seniorenhoek van de Baarnsche Courant). Die vergaderingen zijn openbaar dus u kunt deze zelf bijwonen. Op verzoek kunt u daar ook zelf zaken aan de orde stellen.

Ook kunt u de raad tussentijds bereiken per telefoon, op dit moment onder nummer 0651140825 (voorzitter, de heer B. van den Boom) of 035-5416496 (secretaris, mevr. A. van der Veen) of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.